top of page
 • Welke leeftijden ondersteunen jullie?
  Wij bieden ondersteuning aan kinderen van 0 tot 12 jaar.
 • Kan ik beroep doen op Domo enkel voor huiswerkbegeleiding?
  Neen, daarvoor verwijzen we jou graag door naar andere organisaties. Maar wanneer Domo je iets lijkt voor jouw gezin (je hebt nood aan iemand die even met jou op pad gaat voor verschillende zaken), is huiswerkbegeleiding iets dat we ook mee opnemen. We hopen vooral een voorbeeld te kunnen stellen voor hoe je zo huiswerksituaties kan aanpakken.
 • Zijn er in andere regio’s ook Domo-werkingen?
  Er is een andere Domo-werking in de Kempen; www.domoantwerpsekempen.be. We verwijzen naar het gelijkaardige aanbod binnen Homestart; www.homestartvlaanderen.com.
 • Is de hulp vanuit Domo gratis?
  Het aanbod voor de ouders is gratis. We worden financieel gesteund vanuit de gemeentes. Met die steun kunnen we een Domo-coördinator aanwerven. Zij is de verbindende figuur tussen het gezin en de vrijwilliger. Indien u hierrond aanvullende vragen hebt, contacteer ons via mail (Domowaasland@gmail.com).
 • Hoe kan ik Domo helpen zonder me in te zetten als vrijwilliger bij gezinnen?
  Dat hangt af van uw talenten. Mogelijk hebt u een groot netwerk waar we Domo kenbaar kunnen maken. Mogelijk kan u ons helpen bij het vinden van financiën. Eventueel hebt u waardevolle kennis die we kunnen aanbieden aan de vrijwilligers. Dit bespreken we graag in een vrijblijvend gesprek. Neem dan best via mail met ons contact op (Domowaasland@gmail.com)..
 • Hoeveel keer gaat een vrijwilliger naar het gezin?
  De vrijwilliger komt 1x per week op een moment dat onderling met het gezin wordt afgesproken.
 • Wat kan een vrijwilliger doen met/bij een Domo gezin?
  Onze vrijwilligers staan paraat om de gezinnen te ondersteunen bij de opvoeding en ontwikkeling van de kinderen. Ze kunnen ondersteunen/begeleiden bij: het vinden van een (betaalbare) hobby, leuke gezinsmomenten beleven, papieren invullen, huiswerkmomenten, dagdagelijkse routines... dit alles doen we graag samen met de ouders.
 • Wat doet een Domo vrijwilliger niet?
  De vrijwilligers zijn geen babysit, maar kunnen wel helpen zoeken wie in het netwerk iets kan betekenen. Als de vrijwilliger komt, moet er minstens één ouder aanwezig zijn. De vrijwilligers kunnen niet worden ingezet voor (dagelijks) vervoer van/naar school terwijl de ouder afwezig is.
 • Is Domo er ook voor gezinnen van kinderen met een beperking?
  Domo vrijwilligers worden niet gevormd om met deze doelgroep om te gaan. We proberen er voor deze gezinnen ook te zijn, maar merken dat deze specifieke doelgroep niet evident is voor onze matching met vrijwilligers.
 • Wat als ik mij als gezin niet meer goed voel bij de vrijwilliger of ik niet akkoord ben met hoe hij/zij handelt?
  Neem dan zeker zo snel mogelijk contact op met de coördinator of het bestuur om samen een oplossing te zoeken! Coördinator: domowaasland@gmail.com Bestuur: foubert_tine@hotmail.com
 • Kan de ondersteuning op elk ogenblik stopgezet worden?
  Voor zowel het gezin als voor de vrijwilliger kan de ondersteuning op elk moment stoppen, liefst doen we dit in samenspraak met de coördinator. Zo kunnen we bekijken waarom de begeleiding wordt stopgezet en welke begeleiding misschien beter kan ondersteunen.
bottom of page